Lekkere wijn kiezen

Lekkere wijn kiezen

Lekkere wijn kiezen

Een goede wijn kiezen en daarmee bedoel ik, een wijn kiezen die jij lekker vindt is tegenwoordig niet zo heel moeilijk meer. Je hebt informatieve boeken over wijn die het hele scala omvatten. Van boeken voor de professionele wijnkenner tot boeken voor de geïnteresseerde leek. Veel leuke boekjes die prettig lezen en waarin informatie staat over de zogenoemde ‘omfietswijnen’. Op internet vindt je veel informatie over wijnen en hoe te kiezen. Ook in de diverse kranten en magazines worden door wijnkenners stukjes geschreven die je wijnkennis op peil brengt. Al deze informatie blijft natuurlijk papieren informatie, je kunt wel het idee hebben dat een wijn lekker is, maar in het echt kan hij je behoorlijk tegenvallen. Want een afdronk van rijpe bramen en een vleugje noten klinkt goed, maar de vraag is, smaakt het ook goed?
Wijnproeverijen
Gelukkig kun je het ontdekken. Er zijn vele wijnproeverijen waar je een wijn kunt proberen. Wil je een Oostenrijkse wijn proberen of liever een wijn uit Chili, geen probleem voor bijna iedere soort wijn of wijnstreek is wel een proeverij. Het leuke van de vele mogelijkheden van de proeverij is dat je een proeverij kunt kiezen die bij je past. Tijdens een proeverij wordt de wijn niet opgedronken maar neem je een slok wijn, die je laat rondwalsen door je mond waarna je hem uitspuugt in een wijnemmer. Daarbij worden allerlei termen gebruikt die je normaal niet zult gebruiken, zoals het bouquet , viscositeit en transparantie van de wijn. Laat je hierdoor niet weerhouden een van de arrangementen die wijnhuizen aanbieden een te proberen. Ook de betere catering bedrijven hebben vaak een wijnproeverij in het arrangement . Een wijnproeverij bij je thuis of als bedrijfsuitje is mogelijk. Denk niet dat je dronken van een wijnproeverij vertrekt. De bedoeling is namelijk dat je de wijn uitspuugt na het proeven

Wijndomeinen
Wil je liever de wijn proeven op het wijndomein zelf. Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Tijdens je vakantie een wijndomein bezoeken is al heel normaal. Veel wijndomeinen geven rondleidingen waarvan het proeven van de wijn zeker een onderdeel is. De wijndomeinen verkopen vaak ook de wijn voor een leuke prijs. Tijdens open dagen van de wijndomeinen kun je ook verschillende wijnen proeven.